Gamingportal och dess funktioner

Idag handlar det mesta om teknik, det vill säga mobil, dator och internet med mera. Detta har både för och nackdelar. Nackdelen är att det kan bli förminskat socialt liv, men fördelen å andra sidan är att det är mycket lättare att hitta det man söker. Här har du alltså det största syftet direkt med en gaming portal: förenkla sökandet efter det du vill hitta i spelväg.

För att enklast förklara vad en gaming portal är för något, så kan vi börja med att titta på ordets betydelse. I detta fall betyder det att en portal är egentligen startpunkten för olika internetresurser. Man samlar helt enkelt flera ingångar på samma ställe som sedan leder ut till internet. Detta har egentligen två syften. Dels så lockar det lättare till sig fler kunder, och dels är det lättare för användarna att hitta det eftersökta på ett smidigare sätt. Oftast erbjuder även en webb-portal olika kringtjänster, såsom webbhotell, almanacka eller e-post.

De absolut vanligaste webb-portalerna är Spray, Passagen, MSN med flera.

Men nu talades det om gamingportaler. Tanken bakom dessa är precis densamma som tidigare nämnda, men de är inriktade mot spel istället. Det innebär i praktiken att sidan fungerar som en kanal för att distribuera ut spel. På en gamingportal kan besökare välja mellan att spela eller ladda ner diverse spel. Genom denna portal kan man oftast köpa sitt favoritspel också.

En gamingportal är till nytta både för spelutgivarna och för de som vill köpa spelen. En aspekt är att det skapar god publicitet för de olika spelen. Ser man det från spelaren synvinkel så är det en samlingsplats för spel och spelare.

För att hitta gamingportaler är det bara att göra en enkel sökning i den sökmotor du använder. De allra flesta portaler kommer upp via sökningar, det finns förvisso en del som är ”dolda”, men du kommer att hitta flera att välja på.

En av de mest kända gamingportaler på marknaden idag är Steam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *